CSILLAGÁSZATI DIÁKOLIMPIÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKKÖR INDUL!

Szerző: Udvardi Imre Közzétéve:

Csillagászati Diákolimpiára felkészítő szakkör indul a 2016/2017 -es tanévben az Újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban!

Várjuk a jelentkezését olyan, elsősorban 10-12. osztályos középiskolás diákoknak, akik a csillagászat iránt az átlagosnál mélyebben érdeklődnek, és kedvet éreznek ahhoz, hogy meglévő tudásukat magasabb szintre fejlesszék.

 

A szakkör célja a hazai és nemzetközi csillagászati versenyekre és a diákolimpiára való felkészítés. Aki erre a szakkörre eljár, valószínűleg nagyobb eséllyel kapcsolódhat be a vetélkedésbe, hisz a tehetséggondozásban jártas szakemberektől sajátíthatja el mindazokat az ismereteket és módszereket, amivel eredményt lehet elérni.

 

A legjobbak közül fognak kikerülni a 2017-ben Thaiföldre utazó magyar diákolimpiai csapat tagjai. A diákolimpiákon 2011 óta vesz részt hazánk, és számtalan érmet és oklevelet nyertek már korábbi versenyzőink. Az olimpia a tudás összemérésén felül mindig egy izgalmas kaland is, ahol a csapat tagjai megismerkedhetnek egy-egy ország kultúrájával, érdekesebbnél érdekesebb kirándulásokon, sport- és egyéb szórakoztató programokon vesznek részt, összeismerkedhetnek más országok hasonló korú és érdeklődésű fiataljaival.

Inter-Logo-IOAA

 

Akinek mindez felkeltette az érdeklődését, a következő elérhetőségek valamelyikén érdeklődhet:

 

Udvardi Imre

Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium

e-mail: imre.udvardi@gmail.com

mobil: +36-30-937-3720

 

A szakkörök időpontjai ebben a tanévben: okt.8. nov.12. nov.26. dec. 10. jan.14 .jan.28. febr.11. febr.25. Ezek szombati napok!

A foglalkozások helyszíne: Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium, 1043 Bp. Tanoda tér.1 (A 3-as metró Újpest-központ végállomásától 3 perc gyalog), ideje 9-14 óráig. (Élelmet, számológépet hozzatok magatokkal!)

Elméleti (feladatmegoldások) és gyakorlati (égboltismeret, távcsövek használata) foglalkozások is lesznek. Tervezünk planetáriumi foglalkozást, ill. obszervatóriumi látogatást Piszkéstetőre.

A szakkör ingyenes!

Ezzel párhuzamosan meghirdetésre kerül a diákolimpiai csapatba beválogató országos verseny is, amihez a szakkör nagy segítséget tud nyújtani az oda járóknak. A verseny honlapja:

www.bajaobs.hu/IOAA