Csillagászati diákolimpiai előkészítő, alapozó szakkör indul alsóbb éves, kezdő tanulóknak az Újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban!

Szerző: Udvardi Imre Közzétéve:

Csillagászati diákolimpiai előkészítő, alapozó szakkör indul alsóbb éves, kezdő tanulóknak az Újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban!

Kedves 8. 9. 10. évfolyamra járó, csillagászat iránt érdeklődő barátunk! Ha azt tervezed, hogy komolyan foglalkozol a csillagászattal, és a későbbiekben szeretnél bekerülni a csillagászati diákolimpia mozgalmába, vágyaid közt szerepel diákolimpikonnak lenni, és hazánkat képviselni a nemzetközi csillagászati diákolimpián, akkor szeretettel várunk szakkörünkbe!

Ennek célja, hogy megszerezd azokat a matematikai, fizikai, csillagászati, műszertechnikai alap- ismereteket, melyekkel felvértezve nagyobb eséllyel tudsz majd felsőbb évesként bekapcsolódni az olimpia hazai szervezői által működtetett olimpiai előkészítő „nagy” szakkör munkájába, illetve az olimpiára való kijutást lehetővé tevő versenyhez szükséges tudásod alapjait is lerakhatod. Ahhoz, hogy kijuss egy olimpiára, bekerülj a magyar utazócsapatba, sokat kell tanulnod az évek során. Ennek az útnak tesszük meg együtt az első lépéseit.

A foglalkozások a tanév során 8 alkalommal kerülnek megrendezésre, az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium fizika előadójában pénteki napokon, 15.00-18.00 óráig. ( Ha később érsz ide, akkor is bekapcsolódhatsz a munkába!)

Lehetőséged van mind a nyolc alkalommal részt venni a szakkör után rögtön induló, nyilvános csillagászati bemutatókon, az iskola Kulin Györgyről elnevezett csillagvizsgálójában. Ezekről az alábbi linkre kattintva informálódhatsz:

Így az elméleti ismeretek mellett gyakorlati tapasztalatokra is szert tehetsz! Mivel hosszú, fáradságos lesz a napod, megfelelő mennyiségű élelmet hozz magaddal!

A szakköri foglalkozások során megtanuljuk a csillagászati feladatok matematikai, fizikai alapjait, sokszor előre tanulva, vagy éppen fizikai kísérletekkel magyarázva. Célunk, hogy a foglalkozások végére a könnyű, közepesen nehéz diákolimpiai feladatokhoz is hozzá tudj fogni.

A foglalkozások időpontjai:

  • Okt. 15.                  
  • Nov. 5.               
  • Nov. 26.                              
  • Dec. 10.              
  • Jan. 14.
  • Febr. 4.
  • Febr. 25.                 
  • Márc. 4.

Udvardi Imre szakkörvezető
+36 30 9373720
imre.udvardi@gmail.com

Kategória: Észlelések